EVA wordt ProVeg, wat betekent dit juist?

We gaan deel uitmaken van het internationale ProVeg netwerk. We blijven een Belgische beweging, en bundelen onze krachten met ProVeg International en de afzonderlijke ProVeg landen in Duitsland, Nederland, Polen, Tsjechië, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en zelfs China!

Wat verandert er?

De belangrijkst verandering voor de buitenwereld is misschien wel de naam. EVA zal nu ProVeg heten. Omdat we willen benadrukken dat we samen over de hele wereld actief zijn voor een plantaardige toekomst, kiezen we voor deze nieuwe naam. Er komt ook een nieuwe website en huisstijl.
Voor de rest verandert er weinig. We blijven een sterke, autonome Belgische organisatie met eigen, lokale middelen. Ons team blijft ook gewoon uit dezelfde werknemers bestaan, die samenwerken met vrijwilligers en lokale groepen.
De missie? Die blijft natuurlijk hetzelfde! Net als Proveg International streven we naar een wereld waarin iedereen kiest voor lekker en gezond eten dat goed is voor alle mensen, dieren en onze planeet. Met een positieve en pragmatische aanpak.
ProVeg heeft met 50 by 40 wel een heel duidelijke doelstelling geformuleerd: Tegen het jaar 2040 de wereldwijde consumptie van dieren met 50% verminderen.

Waarom is er voor gekozen om ProVeg te worden?

Als sinds het ontstaan van EVA volgen we de bewegingen in andere landen en houden we contact met buitenlandse organisaties. Rond grote campagnes, zoals de VeggieChallenge, en rond Europees lobbywerk, hebben we al eerder nauw samengewerkt. Om nog sterker te kunnen samenwerken en gebruik te maken van de expertise bij ProVeg, vinden we het belangrijk om ook écht deel uit te maken van het netwerk.

Wat verandert er wanneer?

We gaan nu een overgangsfase in, waarin we communiceren over ‘EVA wordt ProVeg’. In juni wordt de nieuwe naam geïntroduceerd op ons lanceringsfeest, maar we zullen nog een tijdje beide namen blijven gebruiken. Intussen wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe website en huisstijl. De content van de oude website wordt geleidelijk overgezet naar de nieuwe, waarvan dit een eerste pagina is. We verwachten hiermee in het najaar klaar te zijn.

WAAROM PROVEG

Veel van de meest urgente problemen op aarde delen dezelfde oorzaak: onze voedselkeuzes. Dankzij supporters zoals jij pakken we al deze problemen tegelijk aan.


PRO
GEZONDHEID


PRO
DIEREN


PRO
MILIEU


PRO
RECHTVAARDIGHEID


PRO
SMAAK

Top