Pro Dieren

Een gemiddeld persoon met een westers voedingspatroon eet tijdens zijn of haar leven duizenden dieren, waarvan de meesten uit de intensieve veehouderij komen. Een plantaardig voedingspatroon kan de levens van deze dieren redden.

Of het nu varkens, koeien, kippen of vissen zijn, de intensieve veehouderij veroorzaakt miljarden dieren jaarlijks onnodig veel leed. Dit zijn allemaal voelende wezens met sociale vaardigheden en de wil om te leven. Een plantaardig dieet zorgt ervoor dat het aantal dieren dat in deze omstandigheden leeft afneemt. Dankzij het stijgende aanbod voor vlees- en melkvervangers is het tegenwoordig veel makkelijker om over te gaan op plantaardige producten die goed zijn voor mens én dier.

Afbeelding: shutterstock.com / talseN

Varkens

Hoewel varkens tot de meest intelligente dieren behoren en varkensvlees wereldwijd het meest geconsumeerd type vlees is, blijven de korte en pijnlijke levens van varkens in de intensieve veehouderij onzichtbaar voor de consument. ProVeg bekijkt de sociale levens van varkens en de praktijken van varkensbedrijven en vestigt de aandacht op heerlijke alternatieven voor varkensvlees.

kippen
Afbeelding: shutterstock.com / zhangyang13576997233

Legkippen

Kippen, en dan met name legkippen, behoren tot de meest intensief gehouden dieren in de bio-industrie. Het consumeren van eieren heeft een grote impact op het welzijn van kippen. Om zich aan te kunnen passen aan de onnatuurlijke omstandigheden waarin ze worden gehouden, moeten legkippen talloze pijnlijke procedures ondergaan. ProVeg belicht de eierindustrie en tipt gezonde en plantaardige alternatieven voor ei.

Koeien
Afbeelding: shutterstock.com / talseN

Melkkoeien

Wereldwijd zijn zuivelproducten de meest geconsumeerde dierlijke producten. Koeien zijn intelligente, empathische dieren. In de zuivelindustrie moeten koeien een enorme hoeveelheid melk produceren. Om deze reden ondergaan de dieren onprettige en stressvolle omstandigheden. ProVeg neemt een kijkje achter de muren van melkveebedrijven en biedt een overzicht van de heerlijke alternatieven voor koemelk.