Doe mee met de Veggie Challenge!

ProVeg is de eerste internationale organisatie die zich specifiek inzet voor plantaardige voeding. Tegen 2040 willen we de wereldwijde consumptie van dierlijke producten halveren. Want dat is nodig voor onze planeet, onze gezondheid, onze medemens en de dieren.

Wat we doen en waarom

Onze impact

Succesvolle campagnes

Meer dan 10% van de Belgen en heel wat scholen, bedrijven en steden doen mee aan onze bekendste campagne Donderdag Veggiedag. Dankzij de Veggie Challenge eet één op acht Belgen in maart meer veggie of vegan.

ProVeg inspireert het brede publiek

We maken het consumenten gemakkelijker om voor plantaardige voeding te kiezen door hen op weg te helpen met campagnes, evenementen, recepten, gezondheidsadvies, culinaire tips en inspiratie. Zo beschikken we over de grootste gratis plantaardige receptendatabase van België en eten tienduizenden Belgen nu vaker plantaardig dankzij onze campagnes zoals de Veggie Challenge en Donderdag Veggiedag.

Veggie Challenge

Maart is Veggie Challenge maand! Doe mee en ga met duizenden andere Belgen de uitdaging aan om meer plantaardig te eten. Kies zelf of je voor flexi, veggie of vegan gaat.

Donderdag Veggiedag

Meer dan 10% van de Belgen nam al deel aan Donderdag Veggiedag, de bekendste campagne van ProVeg (toen EVA) die iedereen inspireert om op donderdag voor veggie te kiezen.

Receptendatabase

Ontdek honderden gratis plantaardige recepten voor ieder moment van de dag! Filter op moeilijkheid, zoek op ingrediënt, of doe inspiratie op in onze publicaties en collecties.

Gezondheidsadvies

Stel je voedingsvraag aan onze diëtiste

Evelyne Mertens geeft een antwoord op jouw gezondheidsvragen.

Tips & tricks

Meer plantaardig eten? Wij helpen je op weg!

Waar koop ik goedkope vegan producten? Hoe vul ik mijn voorraadkast? En kan dat, vegan eten op reis? Krijg een antwoord op al je vragen, ontdek tips & tricks. 

Gratis publicaties

Ontdek onze gratie e-books en posters

Download onze receptenboekjes, voedingsaffiches en infografieken met alles wat je moet weten over plantaardige voeding.

Waarom ProVeg?

Smaak

Geniet van heerlijke gerechten

Gezondheid

Verbeter je gezondheid

Milieu

Help de planeet te redden

Dieren

Een beter leven voor de dieren

Rechtvaardigheid

Meer gelijkheid in de wereld

ProVeg innoveert

ProVeg International ondersteunt plantaardige start-ups van over de hele wereld. Via de ProVeg Incubator voeren we elk jaar meerdere groeiprogramma’s uit waarbij we start-ups voorzien van de training, vaardigheden en connecties die ze nodig hebben om van hun bedrijf of product een succes te maken. Meer informatie over hoe je kan deelnemen als start-up, mentor of investeerder lees je hier.

ProVeg lobbyt voor plantaardig

ProVeg werkt samen met beleidsmakers, overheden, publieke instellingen, de voedselindustrie, de medische en wetenschappelijke sector, en de media om van plantaardige voeding de gemakkelijkste keuze te maken.

Vanuit Next Food Chain lobbyt ProVeg samen met onze partners tegen richtlijnen die het gebruik van vleesnamen voor plantaardige vervangers in België kunnen beperken. Samen met onze collega’s van ProVeg International kunnen we ook druk zetten op het Europese klimaat- en voedingsbeleid.

ProVeg bouwt communities

Samen voor een plantaardige toekomst

ProVeg vrijwilligers

Dankzij ons uitgebreide netwerk van meer dan 400 vrijwilligers in Vlaanderen en Brussel bouwen we iedere dag aan een wereld waarin plantaardige voeding de makkelijkste keuze is. Interesse? Stuur een bericht naar[email protected]

ProVeg Supporter

Welkom in onze ProVeg Supporters-club! Dankzij jouw steun bouwen we aan een wereld waarin iedereen kiest voor lekker en plantaardig eten.

ProVeg begeleidt bedrijven & food service

ProVeg verbindt alle actoren die een invloed hebben op de voedselkeuzes die we maken. We werken samen met bedrijven, producenten, retailers, innovatoren, chefs… en creëren zo netwerken voor voedselverandering. We doen marktonderzoek naar de voedingsgewoonten in België, begeleiden producenten bij de ontwikkeling en promotie van plantaardige producten en leiden (grootkeuken-)chefs op om de ontwikkeling en verkoop van plantaardige maaltijden te verbeteren.

Marktonderzoek

ProVeg publiceert interessante marktonderzoeken, consumentenstudies en toonaangevende rapporten. Bekijk onze laatste publicaties, op Belgisch en internationaal niveau. 

Voor bedrijven

Begeleiding op maat

Wij werken samen met producenten en retailers om hun behoeften en kansen in kaart te brengen en leveren aangepaste, strategische aanbevelingen en ondersteuning voor jouw unieke bedrijfsdoelstellingen.

Contacteer ons.

Commerciële partnerschappen

ProVeg België bereikt een brede groep flexitariërs, vegetariërs en veganisten. Vergroot je doelgroep voor je plantaardige product dankzij een commerciële samenwerking. Adverteer in onze publicaties, word partner van een van onze campagnes of promoot je producten via onze sociale mediakanalen. Neem voor alle samenwerkingsmogelijkheden contact op met Annemarie.

V-Label certificatie

Als beheerder en controleorgaan van het V-Label in België ondersteunen we consumenten bij het kiezen voor plantaardig. Met onze expertise en know-how bieden we vertrouwen, transparantie en duidelijkheid voor consumenten. Als producent bereik je met het V-Label nieuwe markten en stimuleer je het vertrouwen en de zichtbaarheid van jouw product. Ook het V-Label op jouw producten? Ontdek er hier alles over of contacteer ons.

Bedrijfsnetwerk Next Food Chain

Met het eerste bedrijfsnetwerk rond plantaardige voeding in Vlaanderen streven we ernaar om van plantaardige voeding de vanzelfsprekende keuze te maken. We brengen spelers uit de hele voedselketen samen en zetten een nieuwe dynamiek in gang, van het veld tot op het bord. Dit kunnen stakeholders zijn uit de hele keten: groenteproducenten en -verwerkers, producenten van plantaardige vlees- of zuivelvervangers, tot retailers en cateraars. Hoe word je lid? Neem contact op.

Voor foodservice

Plantaardige workshops op maat

Onze professionele chefs staan klaar voor workshops en consultancy op maat van jouw keuken of hotelschool. Heb je interesse om jouw team van chefs of leerkrachten in je hotelschool op te leiden in de plantaardige keuken?

Ontdek hier wat we voor jou kunnen doen.

Gratis tools voor food professionals

Ontdek meer dan 100 gratis recepten, download onze gids boordevol culinaire tips en productinformatie, of lees in onze inspiratieblog hoe jij een plantaardig succesverhaal schrijft voor jouw keuken.

Ontdek alle tools.

Onze partners