Alles kan veggie in maart: doe mee met de Veggie Challenge

1 maart begint de vijfde editie van de Veggie Challenge, een gratis online uitdaging die alle Belgen aanmoedigt om 31 dagen lang minder vlees te eten. Een maand lang veggie, da’s goed voor jezelf, de dieren en de planeet!

Waarom zou je de uitdaging aangaan?

De Veggie Challenge is meer dan gewoon een challenge. Het heeft een echte invloed op je gezondheid, de planeet en de dieren. Deze campagne van ProVeg helpt alle deelnemers op weg naar een betere wereld. 40 % van de Belgen zegt dat ze meer plantaardig willen eten, maar de meerderheid doet dat momenteel nog niet. Daar wil ProVeg met de Veggie Challenge verandering in brengen. Met weekmenu’s boordevol heerlijke plantaardige recepten, een handige app en mails met extra informatie steunt de Veggie Challenge jou bij elke stap, helemaal gratis.

Story image

De vijfde editie gaat van start!

Voor deze editie ontwikkelden we een gloednieuwe app met allerlei receptideeën en informatie om deelnemers de komende weken op weg te helpen. Daarnaast kan je in de app bijhouden wat je eet en kom je zo te weten wat jouw persoonlijke impact is.

Naast het persoonlijke aspect, daagt de Veggie Challenge ook gemeentes, steden en organisaties uit om een rol te spelen in de omschakeling naar een duurzamere samenleving. Meer dan 10 steden gaan alvast de uitdaging aan en moedigen hun inwoners aan om ook mee te doen. Zo strijden zij voor de titel van ‘Beste Veggie Stad 2024’, uitgereikt aan de stad met het hoogste percentage deelnemers. Vorig jaar ging die eer naar Leuven, en in 2022 ging Hasselt met de overwinning lopen.

92% van de deelnemers wil graag opnieuw meedoen

Uit een bevraging zes maanden na de vorige editie bleek dat bijna 60% van de deelnemers nog steeds vaker plantaardig eet dan voor hun deelname aan de Veggie Challenge. En of ze enthousiast waren! Maar liefst 92% van de deelnemers liet weten dat ze graag opnieuw mee willen doen.

Acteur Tijmen Govaerts is voor de derde keer ambassadeur

Tijmen Govaerts, vooral bekend uit de series ‘1985’ en ‘Twee Zomers’, doet voor de derde keer mee aan de Veggie Challenge. Hij is zelf vegetariër en probeert elke dag zoveel mogelijk plantaardig te eten.

“Zelf hou ik echt van de smaak van vlees, dus ben ik heel blij met veggie burgers die de smaak van vlees nabootsen. Dat is misschien niet altijd de meest geliefde opinie, maar het helpt me wel.”

TIJMEN GOVAERTS

Saïd Boumazoughe, ook acteur, maakt dit jaar zijn debuut als ambassadeur van de campagne. Je hebt hem misschien al aan het werk gezien in ‘GR5’, ‘Grond’ of de film ‘Patser’ van Adil El Arbi en Bilall Fallah. Hij is ook de mede-oprichter van Ewajasnacks, een bedrijf dat veggie en halal producten maakt.

“De mens is een gewoontedier en de Veggie Challenge is een ideale manier om je gewoontes te veranderen”

SAÏD BOUMAZOUGHE

Wil je meer te weten komen over de campagne? Neem een kijkje op de website van de Veggie Challenge.

Deze campagne wordt mede mogelijk gemaakt door onze premium partners Garden Gourmet en Colruyt Group en onze partners Bonduelle, Alpro, Hello Fresh, Lidl, VDK en Delhaize.

Laatste updates en nieuws

  • Zijn vleesvervangers gezond?

    Zijn vleesvervangers gezond?

    Recent onderzoek toont dat ultra-bewerkte plantaardige vleesvervangers geen negatieve gevolgen op de gezondheid vertonen. Omwille van het debat en de…