De Veggie Challenge in de pers

De Veggie Challenge draait op volle toeren, zowel bedrijven, teams als particulieren dagen zich uit om een maand lang veggie te eten. En dat is niet ongemerkt voorbij gegaan in de pers.

In de Nederlandstalige pers verschenen alvast deze titels:

  • Xavier Taverne ging tijdens zijn programma WinWin op Radio 2 ging in gesprek met collega Fien Louwagie om het te hebben over het prijsverschil tussen plantaardig en omnivoor. Het resultaat? De kloof wordt kleiner en kleiner, en plantaardig hoeft helemaal niet duurder te zijn!

Herbeluister het gesprek hier.

  • De Zondag kopt met Kurt Keek op de Week. In het artikel wordt het belang van de Veggie Challenge benadrukt. ”We hadden het over de Veggie Challenge, die van ons verlangt dat we de hele maand maart plantaardig gaan eten, en over hoe instellingen en organisaties soms meer impact hebben op ons leven hebben dan de politiek. “Het beleid komt altijd te laat,” vertelde Ignaas Devisch. “In die zin dat er eerst maatschappelijk iets ontstaat en pas doordat er maatschappelijke druk wordt gevoerd op het beleid, komt er een wetgeving die meestal al achterhaald is op het ogenblik dat ze verschijnt. “
  • De Standaard We willen wel vaker plantaardig eten, maar het ook daadwerkelijk doen blijft moeilijk Met de Veggie Challenge roept ProVeg vzw alweer op om deze maand maart minder vlees te eten.

La presse francophone a également été au rendez-vous pour partager le Veggie Challenge.

Loïck Labat LN24 Veggie Challenge

Laatste updates en nieuws

  • Zijn vleesvervangers gezond?

    Zijn vleesvervangers gezond?

    Recent onderzoek toont dat ultra-bewerkte plantaardige vleesvervangers geen negatieve gevolgen op de gezondheid vertonen. Omwille van het debat en de…