Dit was de VeggieChallenge van 2023

Wat was de concrete impact van de campagnemaand?

Na één maand meer veggie te eten, hebben alle deelnemers samen meer dan 127 000 kg CO2 bespaard. We bespaarden meer dan 173 miljoen liter water, de inhoud van bijna 400 Olympische zwembaden. Tot slot heeft de campagne het leven van meer dan 11 400 dieren gered. Dit is een verbluffend resultaat, en we zijn er trots op!

De VeggieChallenge was overal!

Waar heb jij de campagne gespot? Misschien zag je ons wel op een tram passeren, of sprong het billboard van partner Garden Gourmet in het oog. Ook in de pers leefde de VeggieChallenge duidelijk! Op televisie en op de radio stonden onze ambassadeurs enkele interviewers te woord. Talrijke veggie-gerelateerde artikels vulden kranten en tijdschriften, zo verscheen er in Knack Weekend een editie vol vegetarische en vegan recepten.

Afbeelding: ProVeg

Workshops, kick-offs en webinars

De lokale groepen van ProVeg staken de handen uit de mouwen om talrijke leuke activiteiten op poten te zetten. In Mechelen vond een gezellige kick-off plaats bij Kato Gateaux. Ook in andere steden, zoals in Aalst en Leuven, ging de VeggieChallenge van start met een tof infomoment en proevertjes. Online vonden verschillende Q&A’s en een webinar plaats, waarin diëtisten uitleg gaven en vragen beantwoorden over een plantaardig eetpatroon.

Samen met CM werden 5 kookworkshops georganiseerd. Tijdens dit avontuur leerden deelnemers koken met plantaardige ingrediënten, om zo onder meer een heerlijke vol-au-veggie en smeuïge chocolademousse op tafel te toveren.

Influencers x ProVeg

Een heleboel creatieve Belgen met een groot, of zelfs een heel groot platform riepen via hun platform op om meer veggie te eten. Ze deelden recepten, tips, persoonlijke motivaties, verhalen en vooral heel veel mooie foto’s. Als bedankje voor hun enthousiasme kregen ze een goodiebox met tal van heerlijke V-Label producten.

Vlaamse en Brusselse veggie-steden

Maar liefst 14 steden ijverden voor de titel van Beste Veggie Stad. Uiteindelijk ging Leuven met de eer gaan lopen, maar we kunnen met volle overtuiging zeggen dat elke deelnemende stad zijn best heeft gedaan om haar inwoners aan te sporen om meer veggie te eten. Het is fijn dat stadsbesturen onze campagne steunen, zo komen mensen van over heel Vlaanderen en Brussel in contact met de VeggieChallenge!

Steun de campagne

Met campagnes zoals de VeggieChallenge bereikt ProVeg allerlei mensen met inspiratie en motivatie om meer plantaardig te eten. De concrete impact toont zich in de cijfers. Wil jij campagnes zoals deze steunen en ervoor zorgen dat nog meer mensen voor veggie kiezen?

Laatste updates en nieuws

  • Zijn vleesvervangers gezond?

    Zijn vleesvervangers gezond?

    Recent onderzoek toont dat ultra-bewerkte plantaardige vleesvervangers geen negatieve gevolgen op de gezondheid vertonen. Omwille van het debat en de…