Een veggie of vegan bbq

Bij een BBQ denk je misschien in de eerste plaats aan vlees, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn! Met deze tips maak je van iedere plantaardige BBQ een succes. 

Voor je begint: 

  • Denk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden! Durf te freestylen of ga op zoek naar leuke recepten. Met deze tips en recepten geraak je al een hele stap vooruit. Maar ook in de folders van je plaatselijke supermarkten zijn vaak heel wat plantaardige recepten te vinden voor een heerlijke BBQ.
  • Is dit allemaal wat nieuw voor jou? Check dan eerst even of je gasten veggie of vegan eten. Niets zo vervelend voor allebei om hierover misverstanden te hebben. Bij twijfel kies je best altijd voor een volledig plantaardige BBQ. 
  • Iedereen plantaardig? Geen probleem! Liggen er ook dierlijke producten op de BBQ? Gebruik dan een andere tang en eventueel een aluminium bakje om de dierlijke van de plantaardige burgers te scheiden. Je gasten zullen je dankbaar zijn!
Afbeelding: Shutterstock

Grillen maar!

  1. Durf kant-en klare-vervangers te upgraden

Het assortiment is gigantisch. Naast veggie worstjes en burgers, bestaan er ook kipspiesjes, ribbetjes, zalmfilets, en nog veel meer. Ga eens op ontdekkingstocht en bereid de vervangers vervolgens zoals je dit met het dierlijke alternatief ook zou doen. Zo kan je bijvoorbeeld een plantaardige zalmpapillot maken. Succes gegarandeerd!

  1. Ga ook met groenten aan de slag

Ook groenten kunnen heerlijk smaken op de BBQ. Zo zijn er de heerlijke maiskolven. Strooi er wat olijfolie, peper en zout over en geniet van deze knapperige, sappige, gouden heerlijkheid. Ook groentebrochettes scoren altijd goed. Kies je favoriete groenten en spies ze op het stokje. Zo simpel kan het zijn. TIP: heb je eerst geaperitiefd met olijven of zongedroogde tomaten? Gebruik dan de resterende olie als marinade. Lekker én zero waste!

  1. Vergeet de bijgerechten niet!

Wat is er leuker dan een warme hap met een koude te combineren en door te spoelen met een fris drankje. Side-dishes kunnen bij een BBQ dus niet ontbreken. Guacamole scoort altijd. Daarnaast is het ook heerlijk om tomaten in schijfjes te snijden en te besprenkelen met wat azijn, olie en bieslook, precies zoals mijn grootmoeder altijd doet. Nog een leuk extraatje, de side-dishes zijn perfect op voorhand klaar te maken. Zo kan jij nog meer genieten op het moment zelf!

Meer inspiratie

Ontdek al onze recepten en tips in onze Veggie BBQ-gids.

Laatste updates en nieuws