Eet ook Chili voor Willy

Eet chili voor Willy

Spaar de dieren tijdens het weekend voor Werelddierendag (29 september, 30 september en 1 oktober) en eet vegan chili voor Willy. Reserveer je portie heerlijke chili bij een van onze lokale groepen en geniet van een avond lekker vers eten zonder te koken. Bovendien steun je zo ProVeg en zorg je er mee voor dat het eerste weekend van oktober een echt feestweekend wordt voor de dieren.

Takeaways in Vlaanderen en Brussel

Reserveer hier je porties vegan chili bij onze lokale groepen voor takeaway in verschillende steden. Bestellen kan tot 28 september om 21 u.

  • Aalst: zaterdag 30 september tussen 16.30 u. en 19.30 u.
  • Antwerpen: vrijdag 29 september tussen 17 u. en 19.30 u.
  • Brussel: zaterdag 30 september tussen 12.30 u. en 14 u. en tussen 17.30 u. en 19.30 u. (ook ter plaatse eten mogelijk)
  • Gent: vrijdag 29 september (tussen 16 u. en 18.30 u.), zaterdag 30 september (tussen 12 u. en 14.30 u.) en zondag 1 oktober (tussen 12 u. en 14.30 u.)
  • Mechelen: zaterdag 30 september tussen 8 u. en 14 u.
  • Limburg (Hasselt): vrijdag 29 september tussen 17 u. en 19.30 u. en zaterdag 30 september tussen 14 u. en 16.30 u.
  • Oosterzele: zondag 1 oktober tussen 11.30 u. en 12.30 u. Bestellen kan hier
  • Sint-Niklaas: zaterdag 30 september tussen 16 u. en 18 u.

Met heel veel dank aan Greenway voor de sponsoring van vegan gehakt!

Wie is Willy?

Willy is een varken van ondertussen bijna 5 jaar oud, dat is ongeveer 10 keer zo oud als de meeste vleesvarkens. Net zoals andere varkens is hij heel slim. Hij houdt van knuffelen, in de aarde wroeten en spelletjes spelen. Willy is een gelukzak. Hij kwam via een omweg bij Forrest & Friends terecht en mag daar de rest van zijn leven doorbrengen.

De meeste varkens in Vlaanderen hebben minder geluk. Zij groeien op in een grote stal met weinig bewegingsruimte, zien bijna nooit daglicht en worden na 6 maanden op de vrachtwagen richting slachthuis gezet. Willy staat symbool voor alle varkens die het slachtoffer zijn van de vleesindustrie. Het is onder andere voor hen dat ProVeg zo hard werkt om ons voedselsysteem plantaardiger te maken.

Door meer plantaardig te eten, spaar namelijk je het leven van heel wat varkens zoals Willy.

Wat doet ProVeg voor Willy?

ProVeg maakt het zo makkelijk mogelijk voor mensen, bedrijven en organisaties om voor plantaardige voeding te kiezen. We lanceren campagnes, begeleiden grootkeukens en chefs, werken samen met producenten en lobbyen bij overheden om meer in te zetten op plantaardige voeding. Wij veranderen de wereld met onze vork.

ProVeg wil Willy helpen door minstens 8000 euro in te zamelen. Zo kunnen we nog meer mensen kennis laten maken met plantaardig eten en sparen we het leven van veel varkens zoals Willy.

Ga je liever zelf aan de slag?

Ontdek onze recepten voor een heerlijke chili sin carne waar mensen én varkentjes blij van worden!

Geen fan van chili, maar wel van Willy?

Je kan altijd een gift doen en zo onze werking te ondersteunen.
Giften vanaf € 40 zijn fiscaal aftrekbaar.
Je kan online doneren via de knop of overschijven via:

ProVeg vzw
IBAN: BE53 5230 8011 0153
BIC: TRIOBEBB
Vermeld de mededeling ‘gift chili voor Willy’.

Laatste updates en nieuws