Meer veggie op het werk: een stappenplan

Hoe moedig jij jouw bedrijf aan om meer plantaardige opties op het menu te zetten? Volg onze vijf stappen!

1. Identificeer de juiste contactpersonen: Benader de facility manager, verantwoordelijk voor faciliteiten zoals catering, en/of iemand die verantwoordelijk is voor het milieu- of duurzaamheidsbeleid van het bedrijf. Ook iemand die werkzaam is bij de HR-afdeling kan een nuttige eerste contactpersoon zijn. Indien er een beleid wordt gevolgd rond gezonde voeding, willen ze mogelijk wel inzetten op (meer) plantaardige opties. Iemand van HR kan contact opnemen met de facility manager of jou naar de juiste contactpersoon doorverwijzen.

2. Benadruk in een mail de voordelen en opportuniteiten: Leg uit hoe het bedrijf de catering kan verduurzamen met meer vegan en veggie opties. Informeer je over de gezondheids- en duurzaamheidsdoelstellingen van jouw bedrijf en speel hierop in door te verduidelijken waarom meer plantaardige opties in het bedrijfsrestaurant kunnen bijdragen aan het behalen van deze doelstellingen. Wijs op de mogelijkheid voor het bedrijf om deel te nemen aan initiatieven zoals de Veggie Challenge om het bewustzijn te vergroten en het bedrijf positief onder de aandacht te brengen. Bekijk onze voorbeeldmail voor inspiratie!

3. Spoor in deze mail aan tot een gesprek met de cateraar: Als de facility manager, duurzaamheidscoördinator of andere relevante contactpersoon interesse toont, kunnen zij contact opnemen met ProVeg en in gesprek gaan met de cateraar om veranderingen te bespreken. Ze kunnen ervoor kiezen om een workshop te boeken bij ProVeg om het plantaardige aanbod te verbeteren en uit te breiden en/of deelnemen aan de Veggie Challenge.

4. Verwijs naar ProVeg en nuttige bronnen: Bied ondersteuning door de website van ProVeg en de Veggie Challenge mee te geven. Bovendien biedt ProVeg ook een scala aan gratis grootkeukenrecepten en ondersteunend materiaal waar chefs mee aan de slag kunnen, zoals de Veggie Voor Chefs-gids.

Handige links voor chefs:

5. Breng de facility manager of cateraar in contact met ProVeg: Als er interesse is, kun je hen ook in contact brengen met ProVeg. Wij nemen het vanaf hier graag over. Wij luisteren naar de noden van het bedrijf, presenteren ons aanbod en bespreken samen de voordelen voor het bedrijf.

Wij stelden alvast een handige voorbeeldmail op die je kan gebruiken om jouw nood aan meer plantaardige opties aan te kaarten op jouw werk. Voel je vrij om de mail aan te passen aan je eigen situatie en voorkeuren!

Twijfel je nog hoe je het tekort aan lekkere plantaardige maaltijden kan aanbrengen op jouw werk of op jouw universiteit of hogeschool? Laat het ons weten via [email protected]. Wij helpen je er graag bij.

Dit is een artikel uit ProVeg Nieuws 94 (2024).

Laatste updates en nieuws