Confituurflapjes of confituurtaart

Ingrediënten

Porties: 4
  • bladerdeeg
  • abrikozenconfituur

Instructies

  1. 1. Een confituurtaart maken is heel gemakkelijk. Gebruik kant-en-klaar bladerdeeg en doe dat in de gewenste bakvorm. Bestrijk met abrikozenconfituur (leg de confituur net zo dik als je zelf wenst). Snijdt een tweede vel bladerdeeg in reepjes, en schik deze kruisgewijs over de taart. Even bakken in de oven (volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking van het bladerdeeg) en je hebt een artisanale confituurtaart.
  2. 2. Dit idee kan je gebruiken met verschillende soorten confituur, naar eigen keuze.
  3. 3. In plaats van een taart te maken kan je met dezelfde ingrediënten ook flappen maken. Snijdt hiervoor het bladerdeeg in de gewenste vorm (vierkant, rond), bedek de helft met confituur (zorg ervoor dat je de randen van het deeg vrijhoudt), bestrijk de randjes van het deeg met een beetje water en vouw dicht. Pers de randjes van de flap goed tegen elkaar met je vingers of gebruik een vork. Let wel op dat je het deeg niet teveel door elkaar kneed, anders rijst het niet meer.

Opmerkingen

  • Je kunt ook eens appelmoes of abrikozenspijs gebruiken in plaats van confituur, als je het liever wat minder zoet hebt. Ook verse schijfjes appel in flappen kunnen heel lekker zijn.
  • Bron: EVA vzw

Tags

Bereidingstijd: snel
Doelgroep: Consumenten
Moeilijkheidsgraad: voor starters
Type gerecht: nagerecht
Collecties: Taarten

Deze recepten vind jij misschien ook interessant

Macaroni met kaassaus uit de oven

Makkelijke veggie sushi

Curry van groene linzen met boerenkool

Carrotcake havermout

Carrotcake havermout