V-Label marktleider als keurmerk voor private labels

Een nieuwe white paper van V-Label, de toonaangevende certificeringsinstantie voor vegan en vegetarische producten, onthult dat de meerderheid van de Europese retailers samenwerkt met V-Label voor hun aanbod van plantaardige producten van één van hun private labels. V-Label certificeert wereldwijd meer dan 50.000 producten van meer dan 4.300 licentiehouders en heeft een onbetwistbare marktleiderspositie in verschillende landen, waaronder Duitsland. In Duitsland is meer dan 75% van de huidige private label veggie-merken gecertificeerd met V-Label.

Private labels zijn cruciaal voor het opbouwen van consumentenloyaliteit, vooral in tijden van verschuivende voorkeuren en gewoonten van de consument. Het groeiende aanbod van plantaardige producten van private labels is een teken van de groeiende populariteit van deze productcategorie. Zo heeft Lidl meer dan 1.500 V-Label gecertificeerde producten als onderdeel van hun private label, Vemondo.

Dit is een artikel gebaseerd op een nieuwe white paper, gepubliceerd door V-Label International.

Afbeelding: V-Label International

De populariteit van private label producten van retailers is de laatste jaren enorm toegenomen en is verantwoordelijk voor meer dan 40% van de totale verkoop in Europese markten. Meer dan de helft van de consumenten is loyaal aan een winkel vanwege de selectie van private labels, zoals de eigen huismerken. Daarom zijn private labels een belangrijk middel om de loyaliteit van terugkerende klanten te winnen. Met het oog op de trend van duurzaamheid en authenticiteit zijn private label producten de sleutel tot het winnen van 87% van de terugkerende consumenten. V-Label is het enige veganistische en vegetarische keurmerk dat werkt met alle belangrijke Europese retailers en kan helpen om jouw producten direct te herkennen.

Afbeelding: Unsplash

Uit McKinsey-gegevens blijkt dat private label producten in 2021 gemiddeld 31% van de nieuwe voedingsproducten in Europa uitmaakten, en zelfs 50% in het Verenigd Koninkrijk. Consumenten zijn bereid om bij verschillende winkels te winkelen voor hun specifieke huismerken. Ze werden vroeger geassocieerd met lagere prijzen, maar nu associëren shoppers ze met hoge kwaliteit, dankzij de verbreding van het arsenaal aan producten dat in een lijn wordt aangeboden. Private label producten zijn bijzonder succesvol als ze gericht zijn op gezondheidsbewuste klanten. Bovendien zijn ze trendy geworden door verbeterde verpakkingen en marketing. Retailers kunnen nu een vierde golf van private label producten stimuleren door te anticiperen op veranderende consumentenvoorkeuren en -gewoonten op innovatieve manieren. Het zal private labels, zoals de eigen huismerken, ten goede komen als er rekening wordt gehouden met veranderingen in de supermarktindustrie, zoals online winkelen dat steeds meer mainstream wordt en lifestyle-overwegingen van de consument, met een hoge kwaliteit van de producten als topprioriteit.

Afbeelding: Unsplash

Meer dan de helft van de consumenten is trouw aan een winkel vanwege de private labels. Daarom zijn ze van cruciaal belang om consumentenloyaliteit te bevorderen. Uit onderzoek blijkt dat meer dan 54% van de consumenten in 10 EU-landen regelmatig naar een winkel gaat als producten onder hun private label van goede kwaliteit zijn. Winkels die de trend willen benutten, moeten zich richten op het identificeren van onvervulde consumentenbehoeften en het snel ontwikkelen van producten om aan die behoeften te voldoen. Dit blijkt uit een ander rapport van McKinsey.

Eén van de toonaangevende retailers aangesloten bij het V-Label is Lidl. Lidl’s Vemondo productlijn biedt meer dan 450 plantaardige opties, variërend van pizza’s tot barista-drankjes, spaghetti bolognaise, broodbeleg en kokosdesserts, allemaal gecertificeerd met het V-Label. De lijn maakt deel uit van Lidl’s strategie om een breed scala aan plantaardige producten aan te bieden aan mainstream consumenten, inclusief flexitariërs. Lidl heeft ook de CO2-voetafdruk van de volledige Vemondo-lijn gecompenseerd, inclusief productie- en transportemissies, om deze 100% klimaatvriendelijk te maken. Een ander privaat label van Lidl die het keurmerk van V-Label heeft ontvangen, is Freshona, met een breed scala aan ingeblikte of bevroren groenten, fruit en kokosmelk.

Afbeelding: Vemondo

Het V-Label heeft zich gevestigd als een toonaangevend keurmerk voor veganistische en vegetarische producten en diensten. Uit consumentenonderzoek blijkt dat 34% van de Europese consumenten bekend is met het V-Label en 69% de producten associeert met gezondheid en 59% met betrouwbaarheid. Het gele labeltje is wereldwijd erkend en is een belangrijk herkenningspunt voor bewuste consumenten die op zoek zijn naar duurzame opties.

V-Label op jouw product?

Het V-Label op jouw producten om visibiliteit, vertrouwen en transparantie van jouw producten te verhogen? Stuur een mailtje naar [email protected].

Laatste updates en nieuws